Never argue with an idiot. They will bring you down to their level and beat you with experience!

onsdag 20 oktober 2010

Ett ilandsproblem av viktig art..

I detta hus råder delade meningar vad gäller nattlampa åt lillen eller inte! Eftersom vi inte är överens tänkte jag låta er läsare att bestämma i denna viktiga fråga. Vem som tycker vad låter jag vara osagt tills dess beslutet är taget.

Såå, för eller emot? Och gärna en motivering tack!

7 kommentarer:

Erika sa...

Kanske onödigt att börja med en nattlampa om han nu inte är väldigt mörkrädd redan nu? Dumt att ge honom vanor som kommer att vara svåra att vänja av när han blir större... Tro mig, jag vet. Jag har själv varit en nattlampeunge, och fan vet hur gammal jag var när jag till slut kunde sova utan den..?

Mamma sa...

Låt du han ha nattlampa om det underlättar för er o han, o Erika; varför behöver man vänjas av med den? Har själv en lampa tänd i hallen, för att hitta på toa på natten.

Anna.E sa...

Liv har nattlampa, för då somnar hon om lättare utan att man alltid måste gå dit, samt att om hon kliver upp och ska gå till oss så slipper hon snava på nåt, eller gråta för att det är mörkt.. har hon släckt lampa är det mer panik! Hon har även lite musik på på väldigt låg volym, bara för att hon känner sig trygg om hon hör att det inte är helt tyst och ensamt.. Nattlapman är en hängande fönsterlampa på 15w, bakom rullgardinen, det ljuset som släpps ut genom springorna är nattljuset hon har...
Elvis går och lägger sig kl 19, då har vi oxå våra fönsterlampor tända bakom rullgardinerna så det är lite dämpad belysning.. när vi själva går och lägger oss så släcker vi lamporna och han sover ändå oftast nätterna igenom..
Det där är nog helt sonika något man får testa sig fram med.. jag kan poängtera att Liv sover varken med nattlampa eller musik på när hon sover borta, men då sover hon alltid i samma rum som den hon sover hos, hemma har hon ju eget rum!
hoppas du fattar nåt av det jag skrivit.. kram på er

Erika sa...

Vi har en lampa på i hallen så att vi inte ska gå rätt in i dörren när vi går på dass på natten, men det är ju en annan femma liksom. Elton går ju inte på dass själv än riktigt.... :P
Sen om det underlättar för er om ni måste upp om han vaknar mycket på natten, okej liksom. Men så länge han inte är sjuk så sover väl lillfisen hela nätterna? :)

Jessica sa...

Jag har en teori: lär gossen att mörker är okej. För då går det så mkt lättare sen, när han redan fattat att det inte bor monster i mörkret ;P är han inte uppe å vandrar så finns det ju ingen anledning med lampa...? eller? Jag har ett "ikeaspöke" i barnens rum. Mest för att Gabbe måste klättra ner på stegen från våningssängen om han är pissnödig. Då kan det ju vara bra... Men annars? Äh, strunta i den om det går :)

Hannah sa...

Vi hade ingen nattlampa, men sen sov hon dåligt då fick hon en som vi släckte när vi sj gick och la oss.(Tänker att ´man sover bättre i mörker)
Och sen helt plötsligt somnade hon inte så då fick vi köra utan ... det verkar ha gott i perioder för Ella. Nattlamp eller inte ..kör de som funkar bäst.

Stina och Eric sa...

Ja vi kör mellan varven med nattlampa åt Eric :) Ibland vill han ha den och ibland behöver han den inte :) Så tycker ni gör som ni vill, och det ni tror blir bäst för han :)