Never argue with an idiot. They will bring you down to their level and beat you with experience!

onsdag 4 augusti 2010

Snart dax..

Klockan 17.00 ska vi hämta Loke från veterinären, där han har tillbringat dagen sedan 8.00 imorse, och då lär vi få domen om hans framtid. För att klargöra lite om hans sjukdomstillsånd så märkte vi att han har gått upp massor i vikt, är bukig och svullen, pälsbortfall, ökade törst och hunger, kissar på sig och är allmänt slö. Vi insåg att allt inte stod rätt till så vi bokade in ett vetbesök i förra veckan. Där kunde dom konstatera att hans lever värden låg på 1150, och det ska tydligen ligga mellan 50-200. På tok för högt alltså, och hans kortisonmängd i blodet låg på 125, och ska vanligtvis ligga under 15. Med det kunde de se att hans lever var förstorad och att han sväller pga av vattenansamling i kroppen. Idag undersöks om han har en sjukdom på binjurarna, sk cursing, och i värsta fall så brukar tumörer gå hand i hand med den sjukdomen, och tydligen drabbar den terrier raser värst. I vårat fall så ligger ingen operation på tapeten med tanke på hans ålder, så håll nu alla tummar och tår att våran lilla gammelfarbror får följa med oss hem!


Uppdatering!

I dagsläget vet vi egentligen inte mer, utan vi måste invänta provsvaren som kommer imorgon eller fredag för att säkerhetsställa diagnosen, och då får vi se vad som sägs efter det. Så mycket klokare blev man inte direkt.. Men men, det finns hopp om liv iallafall.




Återkommer!

3 kommentarer:

Nadia sa...

Jag håller tummarna!

:) Kul att du är back in blogginess föresten! :D

Erika sa...

Jag kommer att bryta ihop om behandling inte funkar på farbrorn.... :( Han är lätt en av de finaste fyrbenta jag någonsin känt. Så vansinnigt snäll och lugn hund får man söka med ljus och lykta efter. Lilla gamgubben!

sandra sa...

HOppas allt går bra nu för Loke!Favvo hunden! Håller tummarna! kram på er