Jag skippar musslorna och tillsätter kräftrumpor istället, borde ju funka kan man tycka.
Skaldjursgryta
Läcker skaldjursgryta som du gör enkelt med detta recept. Lyxig maträtt som passar bra att bjuda gäster på.
Tid: 40 minuter
4 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Glutenfritt
Ingredienser:
- 6 st tomater
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk salt
- 1 st liten rödlök
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 st morötter
- 3 st palsternacka
- 2 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 400 g blåmusslor
- 500 g laxfilé utan skinn
- 100 g skalade räkor
Servering:
- 1 dl crème fraiche
- eller aioli med lime och mynta
Gör så här:
Skär tomaterna i klyftor. Lägg dem i en matberedare eller mixerskål. Häll på sambal oelek och salt. Mixa till en slät sås.Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och hacka. Skala morötter och palsternackor och skär i strimlor.
Häll olivoljan i en stor gryta och hetta upp den. Fräs rödlök, vitlök, morötter och palsternackor i oljan ett par minuter. Häll på vitt vin och tomatmixet. Låt småkoka i 5 minuter.
Skölj blåmusslorna och tvätta bort eventuellt skräp på skalen. Skär laxfilén i bitar. Lägg laxen i grytan och därefter blåmusslorna.
Lägg på locket på grytan och ångkoka ca 8 minuter.
Lägg på räkorna och servera med en klick créme fraiche eller aioli.
Förresten, gubben har ju börjat med glasögon! (bara då han jobbar påstår han), men jag ska försöka tjuvta ett kort på honom så ni får se vilken sofistikerad man jag fått.
Puss!
2 kommentarer:
Å vad lyxig den där rätten lät! =) Hoppas att det smakar!
Och lycka till med GI:andet!
Åååh, det är nästan som en orgasm i munnen(iofs det närmaste man kommer en är via mat)ett glas vitt till det.
Åhhh...
Skicka en kommentar